måndag 12 mars 2012

Kusin helg

I helgen så var sonens kusin Julian på besök. Riktigt trevligt besök både för oss vuxna och för Sebbe.
Nu är han ett år äldre än Sebbe så det är en bra lekkompis eller ska väl säga att snart så är det det. Julle måste bara lära sig att säga nej.
Han kanske kan få några nej av Sebbe för det är han bra på.
Det funkar ju liksom inte att Sebbe som snart är två ska brotta ned honom och sätta sig på honom och han inte säger Nej!! eller knuffar bort honom. Men det kommer väl han måste bara komma på att han är betydligt starkare. Annars så pysslade de på väldigt bra.
Hända några komiska saker.
Jag var ut i garaget och skulle plocka ihop lite saker. Båda barnen var med ut. Öppnade porten till traktorn och gick in. Sebbe kom snabbt in efter och ställer sig och små skriker TRAKTOR TRAKTOR.
Därefter kikar Julian in och säger halvt gråtande Vill inte åka traktor. Då tittar Sebbe på honom och blir ledsen att han inte får åka traktor. Varpå han skriker högre TRAKTOR!!!! Ja och resultatet kan ni ju räkna ut. Efter en minut så har jag två smått hysteriska barn som skriker och gråter åt varandras kommentarer. En vill åka traktor och den andra vill inte. Suck!! Men det löste sig till slut. In med Julian och Sebbe in i traktorn så blev båda nöjda.

Den andra saken var när jag tog och tände en brasa för att elda upp lite ris från träd och buskar som röjts bort. S var ute med barnen och de pysslade på med lite olika saker. Mycke fart och grin/skrik hela tiden. När jag hade nästan eldat klart så sa vi att vi tar och grillar lite korv till lunch. Trevlig ide.
Det som händer är att S tar de livliga barnen och sätter dem på en bit kartong så att de kan sitta och titta på när jag gör det sista med elden.
Och då måste den lilla grottmänniskogenen ha slagit till. Har nog aldrig sett de båda sitta bredvidvarandra utan att röra sig helt tysta under 5minuter. De bara sattoch stirrade på brasan. Totalt uppslukad i den.

Trevligt helg var det.

2 kommentarer:

  1. Alltid kul att ha J på besök. Tror S tyckte det också, speciellt när han gått och ropat Juuule och blev lite bekymrad när vi tog bort J:s säng.

    SvaraRadera
  2. Sebbe trodde kanske att Julle flyttat in. Traumatiskt då när ni bara tar bort hans säng helt plötsligt. Julian verkar då nöjd efter helgen, har inte märkt något konstigt än iaf. Men, väntar nu på den posttraumatiska stressen.

    Tränar även Julian på att säga NEJ! Vet inte om det lyckas, men i annat fall kanske han säger "jag kan inte" & "jag tycker inte om". Nära nog!

    SvaraRadera